Leto je super za zdravlje

Leto je super za zdravlje

Velike vrućine koje su stigle ne spadaju baš u dobre strane leta. Međutim, godišnje doba u koje smo upravo zagazili ima velikih prednosti za naš organizam

Ma koliko kukali zbog velikih vrućina, nema razloga da gubimo živce. Bez obzira na sve, leto predstavlja godišnje doba kada smo najzdraviji, najlepši, najsnažniji i najradosniji.

Znojenje

Iako je neprijatno, istina je da je znojenje veoma dobro za nas. Pomaže nam da pobedimo infekcije, jer čisti kožu od bakterija i gljivica. Takođe, perspiracija poboljšava cirkulaciju i otvara pore, što je posebno korisno kod onih koji muku muče s aknama i bubuljicama.

Letovanje

Godišnji odmori smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje. Mnogim ljudima letnji odmor otvara novu perspektivu i motivaciju da se posvete svojim ciljevima.

Zdravlje srca

Istraživanje sprovedeno 2012. godine pokazalo je da je opasnost od srčanog udara i bolesti srca veća zimi nego leti. Tačnije da su čak od 26 do 36 odsto veće šanse za srčani udar, srčani zastoj i druge kardiovaskularne bolesti zimi.

Voće

Jagode, trešnje, borovnice, maline, višnje, kajsije, breskve, dinje, lubenice... Osim toga što je ukusno, voće je i veoma zdravo. Puno je antioksidanta i vitamina, a sadrži vrlo malo kalorija. Trešnje ubrzavaju oporavak nakon vežbanja i smanjuju bol, borovnice smanjuju holesterol i rizik od dijabetesa, maline i kupine su odličan izvor vlakana...

Plivanje

Tokom plivanja upošljavaju se skoro svi mišići i, samim tim, pojačava njihova snaga. Osobe koje pate od bolnih zglobova ili artritisa mogu slobodno da vežbaju u vodi, bez straha od pogoršanja simptoma. Nije na odmet spomenuti i to da plivanje smanjuje depresiju i poboljšava raspoloženje.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom