4 NAJMOĆNIJE METODE ZA LIJEČENJE ŽENSKIH POLNIH BOLESTI

4 NAJMOĆNIJE METODE ZA LIJEČENJE ŽENSKIH POLNIH BOLESTI

Tokom višegodišnjeg iskustva u liječenju mnogih problema, koristili smo razne terapije za liječenje raznih bolesti. U ovom članku smo odlučili da sa vama podijelimo najbolje i najefikasnije metode za liječenje problema kod ženskih polnih organa, koje na jednostavan način možete raditi kod kuće.


Za početak treba imati u vidu da je najbolje spriječiti nastanak bolesti prevencijom. Osnovna tri uzroka bolesti ženskih polnih organa su nezdrava ishrana, nedovoljna fizička aktivnost, stres i nehigijena.
Ishrana: Kod ženskih polnih problema najbolje je pridržavati se zdrave ishrane, što podrazumijeva izbacivanje životinjskih namirnica iz upotrebe i unošenje dovoljno tečnosti. Životinjske namirnice, a pogotovo meso, sadrži dosta hormona što dovodi do raznih hormonskih poremećaja u organizmu. Meso takođe stvara i veliku količinu toksina što dosta šteti cijelom organizmu.

Najbolje bi bilo da se koncentrišete na sirovu biljnu ishranu, a ako već imate neki zdravstveni problem, onda bi bilo dobro da primjenjujete neko vrijeme post na sokovima kako bi se organizam što prije oporavio. Zdrava ishrana očistiće vaša crijeva što je jako važno iz razloga što toksini iz debelog crijeva, koji nastaju nezdravom ishranom, mogu izuzetno nepovoljno uticati na ženske polne organe.

Fizička aktivnost i stres: Stres i nedostatak fizičke aktivnosti izuzetno nepovoljno utiču na zdravlje i mogu izazvati mnoge bolesti. Potrudite se da svakoga dana provedete bar sat vremena, a po mogućnosti i više, u prirodi, energično se šetajući. Jako je važno da udišete svijež vazduh, da se udaljite od svjetovnih briga i da podstaknete cirkulaciju brzim hodom.
Higijena: Nedovoljna higijena jedan je od glavnih uzročnika mnogih bolesti ženskih polnih organa. Redovno se tuširajte i primjenjujte vaginalno ispiranje bar jednom sedmično.

4 metode liječenja

Vaginalno ispiranje
Zbog lošeg načina života, materica je kontaminirana različitim toksinima i materijama koje je potrebno eliminisati da bi došlo do izliječenja.
Koliko god se žene trude da održavaju higijenu vagine to jednostavno izgleda beskorisno jer pored sebe imaju neobrezane muževe koji ne vode računa o higijeni, tako da je vagina uglavnom prepuna bakterija. Poznata je činjenica da rak grlića materice dobijaju samo žene čiji muževi nisu obrezani.
Zato je potrebno raditi vaginalno ispiranje i stavljanje biljnih umetaka. Vaginalno ispiranje radi se 3x dnevno u slučaju bolesti, a zdrave osobe ga mogu primjenjivati 1-2 puta sedmično.

Potrebno:

irigator za vaginalno ispiranje
limun
jabukovo sirće
bijeli luk
sokovnik
žalfija
destilovana voda

Priprema:
1. Skuhajte čaj od žalfije u 400ml destilovane vode.
2. U 400ml čaja od žalfije dodajte 50ml jabukovog sirćeta i 50ml soka od limuna.
3. Iscjedite 1 kašiku soka od bijelog luka i dodajte u mješavinu za ispiranje.
4. Sipajte pola mješavine (250ml) u irigator za vaginalno ispiranje.

Primjena:
Najbolji način da odradite vaginalno ispiranje je da legnete u kadu i da noge savijete u koljenima i izbacite van kade. Vrh irigatora ubacite u vaginu i ubrizgajte svu količinu tečnosti. Ne brinite, jedan dio tečnosti će izaći ali će jedan dio tečnosti ostati. Pomjerajte kuk u kadi lijevo-desno kako bi se cijela unutrašnjost “okupala” u tečnosti koju ste ubrizgali. Zadržite tečnost 5 minuta i nakon toga ponovite postupak sa ostatkom tečnosti.

AUTOFAGIJA, RAK I MITOHONDRIJSKO ( ENZIMSKO METABOLIČKA ) TERAPIJA

VODIČ ZA POČETNIKE ZA AUTOFAGIJU, PRAVI NAČIN ZA DETOKSIKACIJU TIJELA

Palačinke sa jogurtom

Vaginalete
Biljne vaginalete tj. biljni vaginalni umeci odličan su način da unesete ljekovite biljke u vaginu. Ova terapija je odlična za liječenje mioma, polipa, kancera, gljivičnih, bakterijskih i virusnih infekcija.
Bijeli luk je nabolji lijek u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica, tumora i kancera. Čajno drvo ima takođe izuzetno jaka antibakterijska i antigljivična dejstva. Kokosovo ulje hidrira unutrašnjost vagine i djeluje protivupalno.

Potrebno:
kokosovo ulje
etarsko ulje čajnog drveta
bijeli luk
presa za bijeli luk
kalup za vaginalne umetke
čačkalica

Priprema:
1. Kokosovo ulje zagrijte kako bi bilo tečno i sipajte malu količinu u kalup.
2. Bijeli luk ispresujte u presi i ubacite sitne komadiće u kalup.
3. Dodajte par kapi etarskog ulja čajevca i dodajte još kokosovog ulja kako biste napunili kalup do vrha.
4. Ostavite kalup u zamrzivač kako bi vaginalete postale potpuno čvrste.

Primjena:
Uveče pred spavanje, nakon što ste otišli da mokrite, kada legnete u krevet, uzmite jednu vaginaletu i ugurajte je što dublje unutar vagine. Nakon stavljanja vaginalete nemojte ustajati bar 2 sata.
* Ukoliko su vaginalete krte i lome se, u tom slučaju niste stavili dovoljno kokosovog ulja ili ih niste dovoljno dugo držali u zamrzivaču.


Obloge od ricinusa
Kako bismo očistili krvne sudove i limfni sistem primjenjujemo obloge od ricinusovog ulja koje su izuzetno efikasne u tome. Kada očistimo krvne sudove i limfni sistem, toksini koji izazivaju ciste moći će da se izbace iz organizma prirodnim putem, bela krvna zrnca moći će lakše da dođu do oboljelog dijela i da se bore sa bakterijama, virusima, gljivicama, tumorima i kancerom, a veća količina kiseonika spriječiće mutaciju ćelija i razvitak kancera.
Ovo je najefektivnije sredstvo u izvlačenju i razbijanju otrova iz našeg tijela. Najbolje je da se koristi u kombinaciji sa izgnječenim bijelim lukom, a može i bez.


Uzmete pamučnu pelenu (ili pamučnu krpu), isiječete odgovarajući komad (najbolje presaviti cijelu pelenu), zagrijete ricinusovo ulje (nerafinisano) da bude vruće (ali ne da vas opeče), pelenu prethodno stavite na neki plato i preko pelene sipate ravnomjerno toplo ulje (oko 40 C), ali ne pretjerivati da ne curi kada se stavi na tijelo. Kada stavite pelenu na tijelo, preko nje stavite najlonsku foliju kako ulje ne bi uprljalo posteljinu, zatim stari peškir i preko toga elastični zavoj (ili pojas) blago zategnuti da ne zaustavlja cirkulaciju. Preko svega staviti flašicu (ili termofor) od 0,5l sa vrelom vodom i držati tokom noći. Oblogu držati do jutra, a ujutro se obrisati ili istuširati.
* Najbolje bi bilo da, kada legnete, prvo stavite oblogu pa zatim ugurate umetak.


Hidroterapija
Hidroterapija je najmoćniji mehanizam za pokretanje krvi kroz vaše tijelo i pluća. Ništa ne može tako snažno da pokrene vašu krv i poboljša cirkulaciji a samim tim i protok kiseonika, kao što to može dobra hidroterapija. Znajući da je desna ruka za većinu bolesti slaba ili jako loša cirkulacija, nije teško zaključiti da je jedan od ključnih faktora za izliječenje zapravo pojačavanje cirkulacije u tijelu.

Postoje dvije vrste hidroterapije koje treba primjenjivati:

Kompletna hidroterapija koju ćete primjenjivati jeste terapija koja obuhvata čitavo tijelo i primjenjuje se tako što se tušira 1 min. toplom i 1 min. hladnom vodom naizmjenično. Postupak ponavljati 7 puta (7 puta topao i 7 puta hladan tuš). Kako se budete navikavali na tople i hladne tuševe trebate povećavati minutažu pa se možete tuširati 3 min. toplom i 3 min. hladom vodom, takođe u 7 ponavljanja. Kod srčanih bolesnika preporučuje se postepeno povećavanje temperaturnih razlika, ali nakon 15-30 dana adaptacije na temperaturne razlike pacijent može da se tušira bez posebnog opreza – dakle sa maksimalnim temperaturnim razlikama. Ovu terapiju treba primjenjivati tri puta na dan i terapiju treba završiti sa mlakom vodom.

Lokalna hidroterapija se primjenjuje na oboljeli dio tela (matericu) i radi se uz pomoć vrele krpe ili termofora i kese sa ledom. Dakle uzme se termofor i napuni se vrelom vodom, onda se taj termofor (ili vrela krpa zagrijana na ringli, mikrovalnoj…) stavi na oboljeli dio (matericu) i drži 3 min. Nakon toga termofor treba skloniti i staviti kesu sa ledom takođe 3 min., ponavljanje treba izvršiti 7 puta (7 puta termofor, 7 puta kesa sa ledom na matericu). Ovu terapiju treba primjenjivati najmanje jednom dnevno.
Takođe, može da se napuni kada sa toplom vodom i da se leži u njoj određeno vrijeme (ovo je dobro za opuštanje). Ova terapija može biti primjenjivana po potrebi i preporučujemo da koristite etarsko ulje ruzmarina i lavande kako bi ste se što bolje opustili.
* Poželjno je da mlaz vode, kod kompletne hidroterapije, najviše fokusirate na oboljeli dio tijela.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom