DA LI ZNATE KAKO NASTAJU NAJGORE BOLESTI? Uzrok nisu ni hrana ni stres, već nešto sasvim drugo!

DA LI ZNATE KAKO NASTAJU NAJGORE BOLESTI? Uzrok nisu ni hrana ni stres, već nešto sasvim drugo!

Bolesti ne nastaju samo od stresa i loše ishrane

Svaka bolest povezana je sa određenom emocijom koju gajimo u sebi, nije bitno da li je u pitanju bes, briga ili neka druga negativna emocija. Ukoliko uočite neku od ovih kod sebe, radite na tome da se rešite ovih osećanja jer mogu izazvati ozbiljna oboljenja.

Rak je povezan sa željom za smrću koja naravno nije svesna – nekada se dogodi da u određenoj situaciji reagujemo tako što poželimo umreti, da nas nema, jer nismo u stanju svesno se suočiti s nekimživotnim udarcima i prihvatiti lekciju. Takvu misao um automatski sačuva.

Podsvesnom željom za smrću može takođe da izazove bolest – nekada se desi da u određenoj situaciji reagujemo tako što poželimo umreti, da nas nema, jer nismo u stanju svesno se suočiti s nekim životnim udarcima i prihvatiti lekciju.

Takvu misao um automatski pohrani. Um je veoma lepljiv i da se za njega misao vrlo lako zalepi, ali teško odvoji. Zato postoji navika da stalno vrtimo istu misao jer je ne možemo odlepiti iako nam smeta. Bolest uvek napada onaj deo tela koji je najslabija karika, odnosno gde su se akumulirale negativne emocije i naša želja da ih blokiramo, sakrijemo i zaboravimo.

Vid ne slabi zbog starosti, već zbog toga što neke očigledne stvari ne želimo videti i nesvesno slabimo i blokiramo svoj vid, bežimo od stvarnosti i zabijamo glavu u pesak. Kada iskrivljujemo istinu u situaciji koja nam ne ide na ruku, imamo neku vlastitu viziju i slična unutrašnji vid će biti zamagljen, a rezultat će biti gubitak spoljnog vida.

Srce oboli od blokiranih emocija koje nismo pokazali iz straha, jetra sakuplja bes, a želudac neprerađene sadržaje, nešto što nismo uspeli "sažvakati", sa čime se nismo pomirli, pa kao rezultat imamo gastritis ili čir na želucu.

Kada sebe častimo čirom na želucu, dođemo u situaciju da moramo selekovati ishranu, što zapravo predstavlja potrebu kontrole i selekcije na emocionalnom nivou.

Štitna žlezda se puni neizgovorenim rečima koje se gutaju na svoju štetu, uopšteno poremećaj štitne žlezdeodnosno grlene čakre predstavlja problem komunikacije i verbalnog izražavanja.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom