10 potpuno prirodnih načina da regulišete svoje hormone i rešite veoma ozbiljne zdravstvene probleme

10 potpuno prirodnih načina da regulišete svoje hormone i rešite veoma ozbiljne zdravstvene probleme

Bilo da imate prirodni hormonski disbalans, ili se pojavio posle porođaja ili tokom menopauze, svi znamo da problemi sa hormonima mogu da izazovu probleme kao što su povećanje težine, akne i promene raspoloženja...

Evo kako da rešite probleme sa hormonima:

1. Uzmite jedan probiotik dnevno o kome ste prethodno sve saznali. Zdravlje creva igra veliku ulogu u regulaciji hormona.

2. Stabilizujte nivo šećera u krvi. Smanjenje šećera u krvi je neophodno za stabilizaciju vaše hormonske ravnoteže.

3. Rad na različitim metodama detoksikacije jetre. Unosite više: bundeve,limuna, crnog i belog luka, đumbira, rotkve, spanaća i kokosa.

4. Jedite organsku hranu. Na prskanoj hrani se nalaze hormoni rasta, pesticidi i đubriva, koji mogu da sadrže hemikalije i one utiču na hormonski disbalans.

5. Povećajte unos povrća, kao što su brokoli, karfiol, kelj, kupus, klice. Ovo povrće sadrži indol-3 karbinol, masivni balanser prirodnog hormona koji razlaže estrogen i olakšava detoksikaciju.

6. Jedite fermentisanu i ukiseljenu hranu. Ovo je ukusnija i hranljivija alternativa probiotiku. Probajte kiseli kupus.

7. Poboljšajte kvalitet sna ili povećajte broj sati spavanja. Nizak kvalitet sna značajno utiče na hormonsku ravnotežu. Prebacite se sa kafe na zeleni čaj kako biste lakše zaspali.

8. Smanjite unos kofeina. Previše kofeina povećava kortizol, insulin i estrogen. Tako ćete lakše detoksikovati jetru.

9. Probajte razne dodatke ishrani (biljne suplemente) koji pomažu da se održi hormonska ravnoteža.To nije brzo rešenje, ali njegove koristi se mogu videti na duže staze, bez popratnih efekata.

10. Povećajte unos semenki.

Ova hrana balansira estrogen i progesteron tokom menstruacije. U fazi folikula jesti sirov lan, čia, semena konoplje ili bundeve, kao i 1500 mg ribljeg ulja. U lutealnoj fazi jesti sirovi suncokret, susam i 1500mg ulja noćurka.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom