OVO JE POLICAJAC BOJAN, ŠESTA ŽRTVA EPIDEMIJE U NIŠU: Bio omiljeni školski policajac, ali VIRUS ga je savladao

OVO JE POLICAJAC BOJAN, ŠESTA ŽRTVA EPIDEMIJE U NIŠU: Bio omiljeni školski policajac, ali VIRUS ga je savladao

Epidemija na jugu zemlje se zahuktava, u poslednjih desetak dana šestoro preminulo od posledica gripa u Nišu

Policajac iz Niša Bojan Mitrović (43) preminuo je u noći između subote i nedelje od posledica infekcije virusom gripa AH1N1 na Infektivnoj klinici u Nišu.

Prema informacijama do kojih su novinari došli, jer se niko iz niškog kliničkog centra nije javljao na pozive, Bojan je primljen na kliniku u vrlo teškom stanju, a kod njega je uzorkovanjem krvi utvrđeno prisustvo virusa AH1N1. Prema nezvaničnim informacijama, on nije bolovao ni od jedne hronične bolesti na koju je, eventualno, mogao da utiče virus gripa.

Ovo je šesta žrtva virusa u Nišu u poslednjih desetak dana. Reč je o pripadniku Policijske uprave MUP Srbije Bojanu Mitrović, rođenom 1976. godine, koji je pre desetak dana primljen u ustanovu u veoma teškom stanju i sa ugroženim radom organa za disanje. I pored svih preduzetih mera da mu se život spase, u subotu po podne i uveče nastale su komplikacije koje su rezultirale fatalnim ishodom.

- U četvrtak mu je bilo malo bolje, što nam je ulilo nadu da će biti dobro, međutim, stanje mu se naglo pogoršalo i, nažalost, izgubili smo ga - čuli smo od njegovih kolega.

Kako nam je rečeno u Policijskoj upravi Niš, preminuli Bojan Mitrović radio je u Policijskoj stanici Medijana i bio je jedan od omiljenih školskih policajaca u gradu. Tokom poplava u Obrenovcu 2014. godine bio je u prvim borbenim redovima, danonoćno dežurajući i spasavajući ljude koje je zadesila strašna nezgoda. Samo reči hvale čuju se i od Bojanovih kolega, koji ne mogu da veruju da je, kako kažu, “tako jakog i zdravog čoveka savladao naizgled običan grip”. Bojan je iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke.

Na Infektivnoj klinici, gde se situacija stalno menja, do zaključenja ovog izdanja na lečenju je bilo 38 pacijenata sa juga Srbije, jer se svi najteže oboleli šalju u ovu ustanovu. Od toga je 11 pacijenata u veoma teškom i kritičnom stanju, i svi su priključeni na aparate za veštačko disanje.

SVA DECA STABILNO

Među obolelima na Dečijoj klinici je i šestoro dece, ali svi su u stabilnom stanju i nijedno nije životno ugroženo. Ni kod jednog deteta laboratorijski još nije potvrđeno prisustvo virusa AH1N1, rečeno je na ovoj klinici.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom