Seks deluje poput tablete za snižavanje krvnog pritiska

Seks deluje poput tablete za snižavanje krvnog pritiska

O blagodetima seksa po zdravlje nikad nije na odmet podsetiti se

Redovan i dobar seks može da reguliše krvni pritisak i jednako je delotvoran kao i lekovi koji se prepisuju pacijentima koji imaju ovakvih problema.

Istraživanje koje je sprovedeno na Državnom univerzitetu u Gruziji pokazalo je da je seks izuzetno dobar za krvni pritisak. U istraživanju su učestvovale osobe koje su tokom seksa nosile monitor za praćenje rada srca, a uz to su istraživači ocenjivali intenzitet orgazma od 66 do 106. Prosek je bio 87.

Osobama koje su imale seks dan nakon toga izmeren je 13 odsto niži pritisak, pa je ovo istraživanje dokaz da seks deluje poput tablete za snižavanje krvnog pritiska.

- Što je orgazam ugodniji i intenzivniji to je pritisak niži dan nakon vođenja ljubavi, saopštili su istraživači sa ovog univerziteta.

Oni su istakli da seks na pritisak deluje tako što podstiče hormon oksitocin koji može da smanji stres. Osim toga i ranija istraživanja su pokazala da redovan seks jača imunitet.

Seksualni život doprinosi pozitivnijem gledanju na život, smanjuje bol i poboljšava celokupno zdravlje. Takođe, bolji kvalitet odnosa između partnera verovatno će povećati i učestalost seksa pa ćete početi i da gubite kilograme.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom