"11 godina smo zajedno, ali osam godina nismo vodili ljubav": Ispovest uspešne žene, ali ne i u braku

Evo kako je jedna preduzimljiva žena rešila svoj ljubavni problem

Foto: Instagram/ulrikajonssonofficial

Ulrika Džonson (51) je švedska TV zvezda koja je rešila da se razvede jer od 11 godina braka, već osam nema seks. Javno priča o svom problemu kako bi podstakla žene da podrobnije razmisle o svom ljubavnom životu.

Ulrika je švedska televizijska voditeljka i književnica. Oroteklih 11 godina je provela je u braku sa Brajanom Monetom. Međutim, nedavno je objavila da se razvodi.

Tu priliku je iskoristila i da progovori o svojoj traumi - braku bez seksa.

Kako kaže, ona osam godina nije imala seksualne odnose sa uskoro bivšim suprugom.

- Pre skoro dve godine, nešto pre mog 50. rođendana, pomislila sam kako bih morala da se pomirim s tim da nikad više neću imati seks. Zašto sam to pomislila? U tom trenutku već se nisam seksala skoro pet godina. Mislila sam da je taj deo mog života gotov. Mislila sam da ću umreti od tuge - tek sam napunila 50 godina, a već živim kao penzioner. Žena u meni je umirala, osećala sam se odbačeno i zbunjeno. Oduvek sam uživala u ljubavi i seksu i pitala sam se kako je odnos između mene i muža zamro - otvorila je dušu Džonsonova.

- Da, tu su i deca i sve normalne otežavajuće okolnosti, ali moja želja za seksom nikad nije isparila. Naravno, taj nedostatak je vodio u dublje emotivne probleme. Osećala sam se odbačenom, neželjenom, stalno sam se preispitivala šta je to toliko pogrešno i odbojno u meni. Onda je počela i menopauza, ja sam se ugojila, postala zaboravna i više od svega bi mi značilo da je moj suprug povremeno bio nežan prema meni kako bi mi pokazao da sam i dalje u redu. Umesto toga, sama sam izlazila na kraj s tim - nastavlja poznata Šveđanka.

- Brajan i ja smo od početka bili zaljubljeni, ali kada se sad osvrnem na naš brak, jasno mi je gde je trebalo da uvidim probleme. Ja sam uvek bila otvorena po pitanju emocija, on ih je uvek krio. Zapravo, bilo kakav razgovor s njim bio je težak, i često bi pogrešno shvatio to što govorim čak i kada bi pričali o običnim, svakodnevnim stvarima. Međutim, ja sam to uporno ignorirala. Takođe, od samog početka nismo delili smisao za humor. Prvo sam mislila da sam možda previše sarkastična za njega, ali spektar mog humora zaista je širok. Ipak, nikad, kako god da sam se šalila sa njim, nisam dobila ni osmeh sa njegove strane. Vama to možda ne liči na tragediju, ali teško je kada ne možete sa nekim da podelite komičnu stranu života - priča.

- I na kraju, šta je još ubilo našu bliskost? Deca su uvek, baš uvek bila na prvom mestu. I on i ja smo žrtvovali sve za njih. Pokušavala sam da pričam s njim, na razne načine. Vikala sam, molila, šalila se, ali nije reagovao. Na kraju sam shvatila da Brajan nema ni trunku empatije. To objašnjava činjenicu da sam se toliko puta slomila pred njim, a on me je samo bledo gledao. Nije shvatao šta se događa. Doveo me je do toga da mislim da sam nerazumna, besna, zahtevna žena. Nisam. Samo sam ljudsko biće s emocijama. Nastavićemo i dalje da odgajamo decu najbolje što možemo. A ja ću probati ispočetka - ispričala je Ulrika iskreno.

izvor: (Telegraf.rs / radiosarajevo.ba)

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom