Ovu biljku ima SVAKA TREĆA KUĆA, a njeni listovi su SMRTONOSNI!

BUDITE NA OPREZU


Neki izvori čak kažu da unos može dovesti do oštećenja i smrti u manje od jednog minuta za decu i za manje od 15 minuta kod odraslih
Foto: Printscreen / Youtube

Dieffenbachia je jedna od najpopularnijih biljaka za domove i kancelarije jer zahteva malo nege. Biljka je posebno otrovna za ljude i kućne ljubimce ako se proguta. Jedan zalogaj parališe glas, dva parališe vas, a tri su fatalna.

Neki izvori čak kažu da unos može dovesti do oštećenja i smrti u manje od jednog minuta za decu i za manje od 15 minuta kod odraslih. U stvari, lišće, stabljike i koren sadrže toksične stvari poput oksalne kiseline i asparagina.

Kod ljudi u kontaktu sa očima može izazvati: -oštećenje rožnice oka bol u oku.

Gutanje, s druge strane, izaziva: -dijareja gori u ustima ili grlu promukao glas mučnina ili povraćanje otok i plikovi u ustima ili na jeziku. U slučaju gutanja obrisati usta sa hladnom, vlažnom krpom i dati mleko pacijentu da popije. U slučaju kontakta, isperite oči i kožu dobro ako se dotakli biljke.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom