Trikovi kako da rashladite spavaću sobu i spavate mirno kao beba - Spavajte dobro uprkos vrućini

Zbog vrućine loše spavamo jer zbog temperature ne možemo da imamo mirnu noć


Pored povećanog znojenja, još jedna stvar koja nam leti otežava život je i loše spavanje jer su temperature noću često toliko visoke da nam je pravi izazov da zaspimo.

Odlazak na spavanje kada se osećamo znojavi i mokri je izuzetno težak,  pravi je pakao i održati temperaturu sobe na adekvatnom nivou. Na svu sreću uz par trikova ipak možete sebi da obezbedite 8 sati sna uprkos velikim temperaturama.

Ohladite vašu sobu

Uradite sve što možete da sprečite pregrevanje vaše spavaće sobe, jer je ćete se tek tada osećati komforno. Ovo morate da uradite još tokom dana tako što ćete zamračiti spavaću sobu i držati zatvorene prozore. Noću otvarajte prozore samo ako je dovoljno hladno napolju. Koristite ventilator kako biste održavali sobu hladnijom.

Rashladite sebe pre spavanja

Istuširajte se pre odlaska u krevet. Neka voda ne bude topla kako ne biste pravili dodatnu paru. Pokušajte i sa raspršivačem da se malo rashladite hladnom vodom.

Birajte adekvatnu pidžamu i posteljinu

Nosite pidžamu svetlij eboje kako biste se osećali svežije u krevetu. Drugo, savetujemo vam da j euopšte i ne nosite. Pamučna pidžama će dozvoliti vašoj koži da diše, a pored toga upiće znoj sa kože.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom