BRAZILSKA DEPILACIJA: Ovo su stvari koje morate da znate pre nego što počupate dlake

BRAZILSKA DEPILACIJA: Ovo su stvari koje morate da znate pre nego što počupate dlake


Ako nikad niste depilirali međunožje, sigurno vas kopka šta vas to uopšte čeka kod kozmetičarke. Evo odgovora


Brazilska depilacija ili popularno nazvana “brazilka” je metoda uklanjanja dlačica s venerinog brega i to najčešće voskom.

Svaka žena koja koristi vosak na nogama vrlo dobro zna koliko je to neprijatno i bolno, pa sad možete zamisliti kakav je osećaj to napraviti na najintimnijem delu tela. Ali, žene puno toga pretrpe za lepotu. Prednost depilacije voskom je to što dlačice ne rastu toliko brzo jer se čupaju zajedno sa korenom kao ako se uklanjaju žiletom.

Ovo je pet činjenica koje morate imati na umu odlučite li se za brazilsku depilaciju:

Postoje dve vrste brazilske depilacije

Skidanje dlačica može se uraditi samo na bikini-zoni, ali postoji i kompletna brazilka. Ova druga pordazumeva da se voskom uklanjaju dlačice na celom intimnom područuju, uključujući i malje zadnjice, odnosno oko anusa. Žene koje to praktikuju kažu da ih je čupanje dlačica oko anusa najmanje bolelo.

Poze

Odlučite li da odete kod kozmetičakre koji će vam uraditi brazilku, morate imati na umu da ćete biti u neobičnim pozama tokom depilacije jer se mora doći do svake dlačice. Takođe, moraće vas dodirivati po svim delovima vagine kako bi kompletna depilacija bila uspešna.

Posledice

Nakon depilacije ćete neko vreme osećati neprijatnost dok hodate ili obavljate nuždu. Takođe, mokraća neko vreme neće izlaziti u mlazu već više nekako raspršeno. Ali, to će sve brzo proći.

Nema seksa i drugih aktivnosti

Zaboravite seks najmanje 24 sata nakon depilacije kao i bilo kakvu fizičku aktivnost. Možete pokušati, ali brzo ćete odustati jer vam neće biti prijatno. Naime, koža je nakon čupanja dlaka vrlo iziritirana i posebno osetljiva, a znoj joj smeta i može izazvati upale. Izbegavajte i saunu, solarijum, kupanje u bazenu te usku odeću.

Upozorenje

Na depilaciju kod idite sveže istuširani, jer će lice oosobe koja vam to radi, morati da bude vrlo blizu vaših intimnih delova tela. Takođe, imate li menstruaciju teoretski možete na depilaciju, ali ipak će vam biti prijatnije da to obavite kasnije, nakon što prođe, piše How Stuff Works.

Brazilska depilacija je bolji  izbor u odnosu na brijač, jer malje neće narasti nekoliko nedelja. Minimalna dužina dlaka pre depilacije morala bi biti oko 1,5 centimetara kako bi se mogle zalepiti za vosak i iščupati. Nakon depilacije namažite se gelom aloja vere koji će umiriti iziritiranu kožu.

Brazilska depilacija, brazilka, depilacija voskom,

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom