SVAKOG JUTRA SAM JELA 3 JAJA ZA DORUČAK! Posle nekoliko nedelja moje TELO se skroz PROMENILO!

SVAKOG JUTRA SAM JELA 3 JAJA ZA DORUČAK! Posle nekoliko nedelja moje TELO se skroz PROMENILO!


Podelila je svoje iskustvo....

Oduvek sam volela da kuvam i pržena jaja, ali sam ih nekako uvek preskakala, jer mi nije bilo praktično da ih spremam i nosim na posao. Radije sam posezala za jabukama, bananama ili drugom voćem za doručak.
Ilustracija, jela je jaja za doručak, Foto: Shutterstock

Ipak, primetila sam da “poludim” od gladi mnogo pre ručka, pa sam rešila da promenim doručak i da to budu – jaja. Konkretno 3 jaja svakog jutra svaki dan u nedelji. Zašto baš jaja? Zato što je to savršen mali paket – bogata su proteinima, ali i selenom, omega-3 kiselinama, vitaminima D, E i B12. Takođe, samo dva jaja na dan ispunjava dnevnu potrebu organizma za hranljivim holinom koji povećava memoriju. Tu je i niska cena, naravno.

Ovo je moje iskustvo: 

Znala sam da će se naći gomila onih koji će tvrditi da je holesterol poguban. Ali, nedavno su zapravo iznete tvrdnje da dijetetski holesterol nema uticaj na holesterol u krvi. Isto tako, to koliko jaja smete da jedte nedeljno u velikoj meri zavisi i od činjenice kako izgleda ostatak vaše ishrane, ali i koliko ste aktivni.

Ja sam recimo veoma fizički aktivna i hranim se raznovrsno i urvanoteženo, pa 3 organska jaja u mom dnevnom meniju nisu napravila problem. Upravo suprotno, nadoknadila sam proteine i masti u ishrani, kojih uglavnom nije bilo dovoljno.

Dakle, osim činjenice da sam samim doručkom unela 21 gram proteina, ja sam naučila moj stomak da bude miran i sit najmanje do 12 sati.

Naučila sam i da je doslednost dobra – nema muke oko toga šta ćeš da doručkuješ i nikada ne osećaš grižu savesti što si pojeo nešto loše, kalorično i “zabranjeno”. Kad doručkuješ jaja, znaš da si uradio nešto dobro za svoje telo.

Ovo su benefiti koji te čekaju, ako rešiš da svaki dan priuštiš svom organizmu 2 ili 3 jaja.

1. Brže se mršavi

2. Jačaš imunitet

3. utiču na bolje pamćenje

4. Smanjuju depresiju

5. Usporavaju starenje

6. Smanjuju rizik od srčanih bolesti

7. Grade mišiće

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom