STARI RUSKI TRAVARI SE KUNU U OVU LEKOVITU BILJKU: Poznato je da zaustavlja krvarenja, a leči i ženske boljke

STARI RUSKI TRAVARI SE KUNU U OVU LEKOVITU BILJKU: Poznato je da zaustavlja krvarenja, a leči i ženske boljke


Ruski travari prave tematske lekove od biljki ponaosob za svaku bolest, ali i posebno za svakog čoveka
Hajdučka trava

Rusi su poznati kao narod koji voli da spoji lepo i korisno.

U svojim vrtovima seju biljke koje nisu samo lepe već i veoma korisne. Zato su takozvane apotekarske bašte u Rusiji poznate vekovima, a imali su ih i bogati i siromašni.

Jedna takva najpoznatija bašta je upravo u Rusiji i godišnje je obilazi više od 300.000 posetioca. Njena Instagram stranica hortus_ru je među najpopularnijim u toj branši na svetu.

Ruski travari prave tematske lekove od biljki ponaosob za svaku bolest, ali i posebno za svakog čoveka. Međutim, upravo hajdučku travu često stavljaju u sve tinkture i čajeve jer je njena lekovitost višestruka. Poznati ruski akademik Karp Abramovič Treskunov rekao je da je hajdučka trava najbolje otkriveno sredstvo za zaustavljanje krvarenja. Ona munjevito zaustavlja krvarenje, kako pri spoljašnjoj tako i pri unutrašnjoj primeni.

Njena lekovita svojstva ne staju ovde, već se šire i na lečenje cirkulacije, varenja, čišćenja krvi, ali i na nervno iscrpljen organizam i nesanicu. Primarne prednosti čaja od hajdučke trave leži u njegovoj sposobnosti da otera i spreči prehladu da se u potpunosti razvije.

U narodnoj medicini ova trava je, pre svega, poznata i kao lek za skoro sve ženske boljke, kao što su neredovne menstruacije, nepredvidivi valunzi i druge tegobe koje prate menopauzu, ali i upala jajnika, mioma, te drugih bolesti materice, uključujući i najteža oboljenja.

Zanimljivo je i da poznati ruski portal Ajzdorov navodi da čaj od ove biljke pomaže da smirite živce i normalizujete puls.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom