Težak, tužan i kratak život: Ubijeni Martin je dva puta ove godine izbačen iz kuće, živeo je u šupi

Težak, tužan i kratak život: Ubijeni Martin je dva puta ove godine izbačen iz kuće, živeo je u šupi


Dečak je bio u sukobu sa brojnim članovima svoje porodice
Foto: Privatna arhiva

Martin Barna (17) koji je 18. septembra ubijen u tuči, u parku u Novom Kneževcu, ove je godine već dva puta morao da napusti svoj dom. Pred kraj života dečak je živeo u šupi, u dvorištu svoje bake.

Martinovi roditelji su razvedeni, a nakon njihovog rastanka dečak je ostao da živi sa ocem. Sve se promenilo 26. januara ove godine kada je došlo do sukoba između njih dvojice, nakon čega je dečak napustio kuću svog oca i otišao da krov deli sa majkom i njenim ocem.

Martinov otac, kako pišu lokalni mediji, sada radi u Segedinu, gde ga je i stigla vest o tragediji.

No porodične turbulencije nastavile su da prate detinjstvo ubijenog dečaka. On je sve do 15. septembra boravio u kući svoga dede, kada se sukobio i sa njim i svojom majkom. Nakon toga je i deda zahtevao od Martina da ode iz kuće.
Martinov deda Nandor Foto: Printskrin/RTS

Od tada je Martin živeo u pomoćnom objektu, u šupi na imanju svoje bake po ocu. U tu šupu se verovatno i zaputio kada je u centru Novog Kneževca naleteo na četvoricu braće, sa kojima je već ranije imao probleme.

Oni su se već jednom u avgustu s njim tukli, a iz tog incidenta je Martin izašao sa povredom glave.

U noći 17. na 18. septembar oni su ga, kako se pretpostavlja, tukli i šutirali toliko jako da je dečaku pukla jetra, a potom ga ostavili. Njegovo beživotno telo nađeno je sutradan.

Dečak je sahranjen na katoličkom groblju u Novom Kneževcu, a osumnjičeni za njegovo ubistvo su uhapšeni i određeno im je zadržavanje.


(Telegraf.rs)

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom