LIJEČI DEVET BOLESTI, LJEKARI POTVRDILI: Jedite kiseli kupus i oslobodite se ovih problema!

LIJEČI DEVET BOLESTI, LJEKARI POTVRDILI: Jedite kiseli kupus i oslobodite se ovih problema!

Kiseli kupus potiče zarastanje rana, a djeluje i na reumu i upalu vena

Ljekovita sposobnost kiselog kupusa nadilazi sposobnost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slijedi vitamin A, folna kiselina, magnezij, fosfor, kalcij, kalij, natrij i bjelančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog čega se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima.
Kiseli kupus


Lijek probavnog sustava:

Ono što kupus razlikuje od sirovog kupusa su probiotske bakterije. Kiseli kupus originalna je fermentirana namirnica prirodno bogata probiotičkim kulturama. Zbog toga je kiseli kupus vrlo važan u liječenju bolesti uzrokovanih neravnotežom crijevne flore, posebno nakon antibiotika ili hemoterapije.

Zacjeljuje rane

Kiseli kupus potiče zarastanje rana, a djeluje i na reumu i upalu vena. Lokalno ga možete koristiti za ublažavanje svrbeža na koži zbog različitih alergijskih upala, manjih opeklina i uboda insekata, posebno pčela ili osa. Stavite oblogu na zahvaćeno područje i zamotajte ga zavojem ili gazom. Ako vas boli glava, položite list kiselog kupusa na čelo i omotajte gazom. Ljudi koji konzumiraju puno kiselog kupusa jači su i otporniji na bolesti. Zbog toga se kiseli kupus posebno preporučuje starijim osobama, osobama s oslabljenim imunitetom i djeci.

Prednosti soka od kiselog kupusa

Rasol - sok od kiselog kupusa - ima brojne korisne zdravstvene učinke. Bogat je vitaminima C, E, K i B, kao i vitaminom U, jednim od najrjeđih vitamina, važnim za liječenje čir na želucu. Prije spavanja namočite vatu u rasol od kupusa i stavite je u uho.

Tako spavajte i izvadite ujutro. Između ostalog, rasol djeluje protiv gljivica i bakterija, štiti od upale, pomaže kod čira i liječi mamurluk.

Priprema kiselog kupusa

15 kg kupusa, 0,5 kg soli šest lovorovih listova, komadići dunje radi žuće boje, po izboru ljupčac, kim, komorač, vinova loza ili jabuke.

U plastičnu bačvu stavite red narezanog kupusa, nakon čega slijedi red soli i začina. Nastavite tako dok sve ne potrošite. Sve prelijte vodom dok ne prekrije kupus i čvrsto ga zapečatite. Prvo držite na sobnoj temperaturi dok ne proključa, što traje oko mjesec dana.

Trodnevna dijeta kupusa

Ovom dijetom možete izgubiti do tri kilograma u tri dana, uz detoksikaciju tijela. Prvog dana pojedi do kilogram i pol kiselog kupusa, podijeljenog na obroke. Pijte puno vode s nekoliko kapi limuna. Sljedećeg dana pojedi pola kilograma kupusa za užinu, krišku kruha. Za ručak ponovite, ali kupusu dodajte narezane jabuke. Za večeru s kupusom dodajte dva kuhana krumpira, pet grama maslaca, malo luka i kumina (ili neki drugi začin po želji) i sve malo pržite. Trećeg dana kombinirajte jelovnike prvih nekoliko dana kako smatrate prikladnima.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom