KOKOSOVO ULJE I RAK DEBELOG CRIJEVA

KOKOSOVO ULJE I RAK DEBELOG CRIJEVA


Moderno doba kao da je prestalo računati na prirodu. Oslanjamo se na rezultate i proizvode farmaceutske industrije koja ponekad više brine o profitu nego o samom zdravlju ljudi. No, da postoje istraživanja koja se bave prirodnim sastojcima i njihovim moćnim utjecajem na bolesti današnjice dokazuje i studija proizašla iz laboratorija znanstvenika iz Australije.
Kokosovo ulje

Kokosovo ulje trenutno je jedno od najpopularnijih sastojaka u prehrani današnjice.
Ovo iznimno hranjivo ulje sačinjeno od laurinske kiseline, koja čini gotovo 50 posto kokosovog ulja, prema najnovijim teorijama u samo 48 sati ubija više od 93 posto stanica raka debelog crijeva.
Iako je njegova moć u borbi protiv mnogih bolesti odavno poznata, postotak kojim ono ubija stanice raka iznenadilo je znanstvenike sa Sveučilišta Adelaide u Australiji koji su se bavili proučavanjem sastojaka kokosovog ulja.

Znanstvenici su otkrili da je laurinska kiselina iz kokosovog ulja, koja se još nalazi i u majčinu mlijeku, otrovala stanice raka na način da je istodobno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući razinu glutationa, koji je potreban stanicama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa, odnosno viška radikala iz kisika.

Kokosovo ulje od prije je poznato kao dobar saveznik u borbi protiv mnogih virusa, bakterija, gljivica i parazita. Ono je odlično za probavu i jetru ali i za kožu i zacjeljivanje rana. Odnedavno se koristi i u liječenju srčanih bolesnika, protiv Alzheimerove bolesti, kao i dijabetesa …..

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom