VELIKA ISTINA O MAČKAMA: Svi misle da vole ljude samo zbog hrane, ali evo kako nas zapravo VIDE!

VELIKA ISTINA O MAČKAMA: Svi misle da vole ljude samo zbog hrane, ali evo kako nas zapravo VIDE!

Postoje različiti načini na koje vam ljubav mogu pokazati

Studije su pokazale da mačke imaju društveno-kognitivne sposobnosti i mogu vas vidjeti kao svog roditelja.

Kako bi zadovoljila radoznalost svih ljubitelja mačaka, Bright Side je objasnila zašto vas mačka vidi kao svog roditelja.

Oni su društvene životinje.

Većina mačaka ima društvene potrebe. Mogu se sprijateljiti i komunicirati s drugim životinjama. Oni čak mogu osjetiti gubitak. Mačke se takođe pokušavaju družiti i povezati s ljudima. Zapravo, neki stručnjaci kažu da i mačke misle da smo mi mačke. Veće od njih, ali ipak mačke. Oni vas vide kao porodicu.

Vezani su za vas.

Vaša mačka traži bliskost sa vama. Oni pokušavaju biti uključeni u ono što radite kako biste stvorili osjećaj povezanosti. Jednom kada uspostave tu vezu, niko više neće moći prekinuti. Ovakvo ponašanje prema vlasniku prisutno je i tokom odrastanja mačaka, što znači da vas vaša mačka vidi kao svog primarnog njegovatelja.

Oni su pod stresom kada niste bliski.

Prema nekim istraživanjima, ako se nalazite u sobi s mačkom i ostavite je dvije minute na miru, ona će se osjećati nesigurno, što će izazvati stres. Nivo stresa im se smanjuje kada se vratite i budete ponovo zajedno.

Vi ste njihovo sigurno mesto.

Mačke imaju mogućnost razlikovanja sigurnog i nesigurnog. Prema studijama, vrlo veliki postotak mačaka osjeća se sigurnije kada su sa svojim vlasnicima. Većina mačaka bira svoje vlasnike kao prvi izvor sigurnosti, baš kao što to čine djeca s roditeljima.

Brinu o tebi

Iako ovo možda nije tako očito, vaša mačka se zaista brine za vas. Postoje različiti načini na koje vas ljubav može pokazati. Na primjer, lupanje, buljenje u vas, usmjeravanje na trbuh, puštajući vas da se brinete o njima. Kad mačke puste da uzgajate, dokazuju da su opuštene prema vama i da vam vjeruju, baš kao i vašem roditelju.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom