Nesanica biljni lijek

Nesanica biljni lijek

Biljni lijek protiv nesanice vjerovatno je najpopularniji biljni lijek koji se danas preporučuje na zapadnoj hemisferi. Uz sve od 10 do 20 posto odrasle američke populacije koja tvrdi da pati od nesanice u bilo kojem trenutku, potraga za olakšanjem je u toku. Primijetite da sam rekao olakšanje. Treba naglasiti da samo bihevioralne ili psihološke tehnike mogu stvarno izliječiti nesanicu, dok dugotrajna upotreba tableta za spavanje može rezultirati samo ovisnošću. Stoga je biljni lijek za nesanicu dobar!

Postoji veliki broj biljaka koje bi vam (i kažem, MOŽDA) mogle biti korisne kao biljni lijek za nesanicu. Prije testiranja bilo kojeg biljnog lijeka za nesanicu, prije samoliječenja posavjetujte se sa svojim liječnikom ili drugim zdravstvenim radnikom. Pomirimo se da je većina lijekova dobra, a loša.

Ovdje ću navesti neke od glavnih biljnih lijekova protiv nesanice i dodati nekoliko bilješki.

Eterična ulja su organska jedinjenja koja se ekstrahiraju iz različitih biljnih dijelova, uključujući cvijeće, drveće, bilje, začine. Spojevi esencijalnih ulja nalaze se u lišću, drvetu, smoli, voću, cvjetovima cvijeća, korijenju i pupoljcima biljke. Mnogo biljnih lijekova protiv nesanice mogu se koristiti kao esencijalna ulja.

Ginseng je najpoznatija kineska biljka i najpriznatija biljka koja se koristi u tradicionalnoj medicini. Glavni aktivni sastojci ginsenga su više od 25 saponinskih triterpenoidnih glikozida nazvanih „ginsenozidi“. Ovi sastojci slični steroidima pružaju adaptogena svojstva koja omogućavaju ginsengu da uravnoteži i suprotstavi se efektima stresa. Prednosti; smanjiti posljedice stresa, povećati razinu energije, pomoći kod mentalnog i tjelesnog umora i održava izvrsne tjelesne funkcije. Odličan biljni lijek za nesanicu. Pogodi sve mete.

Maca. Maca raste u vulkanski obogaćenim tlima visoko u peruanskim Andama u čistoj, nezagađenoj atmosferi. Prema naučnim istraživanjima, Maca je nevjerovatno bogata zdravim aminokiselinama, ugljikohidratima, fitonutrijentima, vitaminima i mineralima, uključujući kalcij, fosfor, cink, magnezij, željezo, kao i vitaminima B1, B2, B12, C i E. Blagodati Mace , Povećava libido, Dublje spavanje, Uravnotežuje raspoloženja, Pomaže u prilagodbi stresu, Usporava proces starenja, Umanjuje bolove i bol. Ovo mi je bilo novo i još ga nisam isprobala kao biljni lijek za nesanicu. Ima li komentara?

Gljive promoviraju dobro zdravlje i vitalnost i povećavaju prilagodljive sposobnosti vašeg tijela i učinkovit su biljni lijek za nesanicu. Šampinjoni su probiotički, što znači da se bore protiv bolesti uspostavljanjem ravnoteže u našem tijelu i prirodnom otpornošću na bolesti homeostazom. Prirodni dodaci gljivama sadrže aktivni sastojak koji je istraživanjima dokazan kao nevjerovatno efikasno sredstvo za jačanje imunološkog sistema. Gljive imaju malo kalorija i puno biljnih proteina, hitina, gvožđa, cinka, vlakana, esencijalnih aminokiselina, vitamina i minerala. Ruke u ruke za gljive kao biljni lijek za nesanicu!

Ekstrakti kantariona sada se uspješno natječu za status standardne antidepresivne terapije. Veliki napor posvećen je identificiranju aktivnih antidepresivnih spojeva u ekstraktu. Gospina trava jedna je od najbolje istraženih ljekovitih biljaka koja se koristi kao biljni lijek za nesanicu. Istraživači u Evropi decenijama su proučavali kantarion. Otkrili su kombinaciju elemenata u biljci, od kojih je najvažniji "hipericin", koji reagiraju sa određenim hemikalijama u mozgu kako bi ublažili emocionalnu nelagodu, podigli depresiju i smirili živce. Djeluje vrlo slično uobičajenim antidepresivima na recept sa sintetičkim receptima (maprotilin hidroklorid i imipramin) i opet prekrasan biljni lijek za nesanicu.

Yohimbe je popularna biljka porijeklom iz Južne Afrike, a u svijetu poznata kao izvrstan afrodizijak. Tradicionalno se kora johimbea koristi za liječenje vrućica, kašlja i gube. Često su johimbe čaj uzimali ratnici pripremajući se za bitku. Dodatak Yohimbeu uzimao se i tokom proslava plodnosti, parenja i obreda braka. Korišten je kao lokalni anestetik i kao halucinogen kada se puši. !! Yohimbeova najčešća, moderna upotreba je kao tonik i kao biljni lijek za nesanicu

Takođe je poznato da Yohimbe smanjuje anksioznost, podiže raspoloženje i sprečava srčani udar. Budući da stimulira središnji živčani sustav, koristi se za liječenje narkolepsije i gubitka kilograma, a ima i druge pozitivne učinke na cjelokupno zdravlje, poput biljnog lijeka za nesanicu!

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom