Onkolog je ukazao na rane simptome raka

Onkolog je ukazao na rane simptome raka

Prema onkologu Grigoriju Kobjakovu, simptomi koji se pojavljuju u ranoj fazi raka mogu izgledati kao manji poremećaji u tijelu.

Ukazujući na moguće rane simptome karcinoma, Kobyakov je napomenuo da "ponekad oni ne moraju biti očigledni osobi, neki ljudi ih lako mogu zanemariti."

Jedan od ovih znakova može biti plak koji se pojavljuje na jeziku. Nije uvijek maligna bolest, ali je istovremeno povezana sa promjenama u stanju gastrointestinalnog trakta.

U tom slučaju onkolog preporučuje da se obratite medicinskoj ustanovi i testirate. 

Promjene u radu crijeva također mogu biti mogući rani simptomi raka. ... Onkolog je objasnio da su "česti proljev, kao i česti zatvor, koji nije povezan s upotrebom nekvalitetne hrane, među simptomima koji prate tumorske lezije crijeva."

Pored toga, kancerozni izrasline u tijelu mogu izazvati neobično svijetlu, bijelu stolicu.

Sa smanjenim apetitom i naglim gubitkom kilograma, nastavio je Kobyakov, pojavljuju se razne vrste karcinoma: na primjer, provociraju ih maligni procesi u gastrointestinalnom traktu, plućima i mliječnim žlijezdama. 

Zauzvrat, muškarci trebaju obratiti pažnju na probleme koji nastaju tijekom mokrenja, bolove u donjem dijelu trbuha - ako se pojave, ne trebate oklijevati, već idite na pregled.

Mogući rani simptom raka (posebno melanoma) je promjena veličine ili krvarenje madeža.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom