Kako prepoznati dijabetes na koži

Kako-prepoznati-dijabetes-na-koži

U posljednje vrijeme liječnici sve češće tvrde da čovječanstvo doživljava epidemiju pretilosti i dijabetesa tipa 2. Podmuklost bolesti leži u činjenici da je u početku prilično teško "izračunati", a tijelo pati od visokog nivoa šećera u krvi.

Tipični znakovi dijabetesa tipa 2 su žeđ, pojačano mokrenje, svrbež, akutna glad i debljanje.

Bolest ima i vanjske znakove koji jasno ukazuju na zdravstvene probleme i visoku razinu glukoze.

Prvo, možemo govoriti o ogrebotinama i modricama koje dugo ne zarastaju, a drugo, i što je najvažnije, o tamnim mrljama na određenim mjestima.
Prema riječima ljekara, trebali biste obratiti pažnju da li su se na tijelu pojavile tamne mrlje. Posebno biste trebali paziti na pazuhe, prepone i vrat. Činjenica je da kod dijabetesa višak glukoze u krvi počinje utjecati na krvne žile.

Također, dijabetičari su izloženi riziku od sindroma dijabetičnog stopala - oštećenja kože, krvnih žila, živaca, kostiju i mišića stopala.

Razlog je toksični efekat šećera na krvne žile, nerv, mišićno-koštano tkivo. U poodmakloj fazi pojavljuju se čirevi, zarazne lezije, gangrena.

Kako znati da je tijelo prestalo apsorbirati insulin?

Ovo je veliki struk (više od 89 centimetara za žene, za muškarce - ne više od 102 centimetra). Takođe visok krvni pritisak. Visok šećer u krvi, tj. više od 5,5 mmol / L natašte. Visok holesterol.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom