Mali crveni prištići na koži - opasan simptom

Mali crveni prištići na koži - opasan simptom

"Mali crveni prištići na koži, koji se mogu zamijeniti s ubodima komaraca, mogu biti simptomi raka. Ako ne nestanu u roku od dvije sedmice i izazovu vam nelagodu, svakako se obratite specijalistu “, upozorava u intervjuu za„ Daili Mirror “britanski dr. Ross Perry. 

Prema stručnjaku, pacijent može odlučiti da su ga ugrizli insekti. Da, možda je tako, ali u ovom slučaju ovi prištići bi trebali nestati za najviše dvije sedmice.

Stoga dr. Perry preporučuje da ako osoba primijeti neizlječive "ubode komaraca", treba se obratiti liječniku, posebno ako joj je neugodno. 
Doktor Perry ukazuje na druge nepoznate i do tada nepopularne simptome karcinoma kože: pojavu bez razloga rastućih ožiljaka na koži; osip na kapcima; tamne mrlje ispod noktiju, kao i pojava bijelih područja na vlasištu i vratu. 

21. maja, ljekari s klinike Mayo u Sjedinjenim Državama rekli su da je dematomioza kožne bolesti jedan od najčešćih simptoma raka pluća. 

Onkolog prof. Dr. Grigory Kobyakov rekao je 19. maja da su promjene na površini kože, zajedno s bolovima prilikom mokrenja, kao i neuobičajeni osjećaji pri gutanju, prvi znaci raka.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom