Prošle zime požalio sam što nisam pripremio više-sada pravim dvostruku porciju - salata od povrća za zimu - Ljeto u tegli

Prošle zime požalio sam što nisam pripremio više-sada pravim dvostruku porciju-salata od povrća za zimu - Ljeto u tegli

Priprema: 30 min Kuhanje: 60 min Ukupno: 90 min Nutritivna vrijednost: 500 kcal

Sastojci:

šargarepa - 300 g;

luk - 200 g;

paradajz i krastavci - po 500 g;

kupus - 600 g;

slatka paprika - 500 g;

piment - 1 kom. u tegli;

grašak biber - 4 kom. u tegli;

ulje - 1 kašika. u tegli.


Za marinadu:

voda - 1 litar;

sol - 1 kašika;

šećer - 2 kašike;

sirće 9% - 50 ml.

Proces kuvanja:

Krastavce narežite na kriške, rajčice - kriške, luk - tanke polukrugove, slatke paprike - slamke. Kupus protresite, mrkvu naribajte na ribež za korejsku mrkvu. Staklenke treba sterilizirati, kao i čepove.

U svaku teglu stavite zrna crnog bibera. Sada stavite u slojeve: mrkvu, krastavce, luk, papriku, kupus, paradajz. Povrće je dobro raspoređeno, taložiće se tokom sterilizacije.

Birajte tvrde sorte paradajza. U svaku teglu sipajte maslac bez mirisa. Za marinadu pomiješajte sve sastojke osim octa, prokuhajte i zatim ulijte ocat. Marinadu sipajte u staklenke do vrha, pokrijte poklopcima i sterilizirajte u posudi.

Na dno stavite peškir i prelijte toplom vodom. Nakon što voda proključa, sterilizirajte 20 minuta. Odvrnite čepove na staklenke, okrenite ih i zamotajte dok se potpuno ne ohlade.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom