Ako osetite bol u ovom delu glave, odmah se obratite lekaru

Ako osetite bol u ovom delu glave, odmah se obratite lekaru

Teško da postoji osoba koja u životu nije imala glavobolju. Ovaj neprijatan osećaj je nekada posledica umora, nekada trenutnog raspoloženja, ali ima i slučajeva u kojima se iza nečega krije nešto ozbiljnije.

Doktor Andrej Ardašev, šef katedre Centra Moskovskog državnog univerziteta MV Lomonosov, govori o nekoliko stvari čije poštovanje može spasiti ili produžiti vaš život.

Prije svega, ljekar savjetuje svima starijima od 30 godina da posjete kardiologa najmanje jednom u 12 mjeseci, kao i da urade EKG, Eho-EKG i po potrebi XM EKG.

Takođe je važno da budete pažljivi prema sebi. Ako osjetite neke naizgled neugodne, ali zanemarljive simptome, ponovo se obratite liječniku i testirajte se.

Među njima, Ardašev je pripisao visok krvni pritisak, vrtoglavicu, osećaj nesvestice, astenije i bolne senzacije u srcu i potiljku.

“Svaki od ovih znakova može ukazivati ​​na probleme s protokom krvi, odnosno dotok krvi u određeni organ ili područje. To može dovesti do moždanog udara, srčanog udara i smrti. Ne odugovlačite i tražite stručno mišljenje“, savjetovao je doktor.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom