Biljni recepti za aritmiju

Biljni recepti za aritmiju

Odvar od gloga

1. Napravite odvar od glogovog cvijeta, prelijte 1 supenu kašiku leka sa 250 ml ključale vode i ostavite da odstoji 2 sata. Pijte po 1 čašu 3 puta dnevno. U apotekama se priprema ili kupuje gotova tinktura od gloga (1:5), od koje se uzima 20 kapi 2-3 puta dnevno.

2. Jednu supenu kašiku voća preliti sa 200 ml ključale vode i držati na laganoj vatri dok se zapremina tečnosti ne smanji za 2 puta. Dobijena tečnost se uzima pola sata pre jela, tri puta dnevno, po 40 kapi po kašičici. Period prijema - ne kraći od tri mjeseca.

3. Narezano voće ili cvijet gloga ne prelije se kipućom vodom, već hladnom. Stavite u vodeno kupatilo, ostavite 30 minuta, a zatim procedite gazom. Uzima se kao u prethodnom receptu.

4. Osušeni cvjetovi gloga mogu se koristiti za pravljenje tinktura. Stavljaju se u teglu i u nju se sipa votka. Tegla se zatim dobro zatvori i stavi na tamno mesto 30 dana. Dobijenu infuziju uzimajte tri puta dnevno po jednu kašičicu za dobro raspoloženje.

Lijek od matičnjaka

 Jednu supenu kašiku osušenih listova matičnjaka preliti sa 500 ml ključale vode, sačekati sat vremena i procijediti kroz sito ili gazu. Dobijeni čaj uzimajte 3 puta dnevno po 1 šolju vina.

Tinktura sa valerijanom

Ne manje efikasna biljka valerijana može biti i kod aritmije i tahikardije. Uzeti izgnječen, svježe osušen korijen biljke (jedna supena kašika) i staviti uveče u 500 g proključale vode. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro se tečnost procedi i tokom prve tri nedelje pije jedna trećina. Zatim do kraja tretmana - tri puta dnevno po jedna supena kašika. Tretman traje 2 mjeseca, pravi se pauza od mjesec dana, nakon čega se može ponoviti.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom