Drevne masti za bolove u zglobovima

Drevne masti za bolove u zglobovima

Prvi recept

Recept je jednostavan za pripremu, efikasan i bez hemikalija. Ako vas bole leđa, imate diskus herniju, uganuli ste noge, "vrte" vam se zglobovi, nanesite mast na oboljelo mjesto, prekrijte papirom i pričvrstite oblog komadom pamučne tkanine ili zavojem. Nemojte stavljati polietilen - kompres bi trebao "disati". Do jutra bol će nestati i za nekoliko dana zaboravit ćete da ste uopće imali problema.

Trebaće vam: 5 tableta mumije (multimineralni kompleks tableta), 1 kašika jelovog ulja, 3 kašike meda.

Način pripreme

Rastopite 5 tableta mumija u 5 kapi vode, promiješajte čačkalicom dok se potpuno ne otopi. Ako je jako gusto, dodajte 2 kapi vode, ali pokušajte da ne pretjerate s vodom, jer se tada loše miješa sa uljem i taložiće se u konačnom proizvodu.

Zatim dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte do homogene smjese. Mast je spremna za upotrebu. Stavite u teglu sa poklopcem, promešajte pre upotrebe.

Potrebno ga je nanijeti na kožu u vrlo tankom sloju. Možete ga jednostavno utrljati u bolno mjesto - efekat će biti još bolji. Ali debeli sloj može uzrokovati crvenilo kože od ulja jele.

Pokrijte samo papirom ili pamučnom krpom. Ne hladiti u frižideru.

Drugi recept

U staklenu teglu stavite 3 kašike sveže ubranog zmijskog mleka, sitno iseckanog, pa dodajte 250 ml maslinovog ulja. Ostavite smjesu da odstoji 14-21 dan, a zatim procijedite. Po potrebi liječite upaljene zglobove.

Treći recept

Pomiješajte 50 g korijena gaveza i 125 ml rakije ili alkohola i ostavite 14 dana na hladnom i tamnom mjestu, a zatim smjesu utrljajte u bolne zglobove jednom dnevno.

Četvrti recept

Pomiješajte 5 g mumije sa 100 g meda i miješajte do homogene mase. Mast utrljajte u bolno mjesto prije spavanja nedelju dana.

Peti recept

Još jedan efikasan recept je baziran na bijeloj glini. Pomiješajte 100 g gline sa bilo kojom vrstom putera (suncokretovim, maslinovim itd.) da dobijete smjesu koja po konzistenciji podsjeća na gustu pavlaku. Svakodnevno nanositi na upaljena područja, dobro utrljati.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom