Lako je i gotovo besplatno: kako ojačati imuni sistem

Lako je i gotovo besplatno: kako ojačati imuni sistem

Kako kažu ljekari, da bi ojačali imuni sistem uopšte nije potrebno kupovati skupe dodatke ishrani.

Uopšte ih ne treba koristiti bez konsultacije sa lekarom, jer višak vitamina ili minerala može biti mnogo opasniji od njihovog nedostatka.

Imunitet nas štiti od prehlade i na njega utiče naše cjelokupno zdravlje. Ako tijelo ne radi, onda da bi pravilno funkcioniralo morate se pravilno hraniti, spavati, vježbati, truditi se da budete manje nervozni i bolje je naučiti kako pravilno reagirati na stres.

Naravno, morate se odreći loših navika.
Iz nekog razloga ljudi često zaborave na tako jednostavne metode oporavka kao što je šetnja parkom ili šumom.

Jednostavna šetnja na svježem zraku promovirat će zdrav san, osoba će se probuditi u dobrom raspoloženju, željet će nastaviti dalje.

Morate manje čitati loše vijesti, biti nervozan, brinuti, razgovarati o problemima s drugima. Meditacija je veoma korisna i laka za učenje.

Omiljene knjige, muzika, hobiji će vam pomoći da smirite živce. Kućni ljubimci su odlična pomoć za suočavanje sa stresom, a pas će vas "izvesti" u svakom trenutku.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom