Biljka koja leči 600 bolesti

Biljka koja leči 600 bolesti

Kurkuma je veoma popularan začin u Indiji. Koren, osušen i samleven u prah, duboke žuto-narandžaste boje - sastavni je deo mnogih indijskih jela.Postoje mnoga istraživanja koja su dokazala lekovitost kurkume.

Vjeruje se da kurkuma može spriječiti ili liječiti preko 600 bolesti.

Njegova redovna upotreba povezuje se sa izlječenjem raznih karcinoma, Alchajmerove bolesti, raznih zaraznih bolesti.

Kurkuma protiv raka

Nije slučajno da je kurkuma jedan od najčešćih sastojaka u terapijskim praksama azijskih iscjelitelja. Kurkumin ima najizraženije antikancerogeno dejstvo u tzv. Zlatnom mleku ili Zlatnom miksu protiv upala i raka.

Zlatna smjesa je pomiješana sa kurkumom, medom, limunom i biberom. Ima antikancerogeno, protuupalno i antibakterijsko djelovanje.

Na 100 g čistog meda dodajte kašiku kurkume, dve kašike jabukovog sirćeta, prstohvat bibera i kašičicu iseckane kore limuna. Miješanje počinje sa sirćetom i kurkumom i postepeno dodavati preostale sastojke.

Dobivena pasta se čuva u frižideru u staklenoj tegli sa poklopcem. Za antikancerogeno dejstvo, svako jutro uzimajte jednu supenu kašiku zlatne mešavine sa kurkumom; držati u ustima dok se ne otopi i lagano progutati. Kod prehlade od iste mešavine uzimati po pola kašičice svakog sata prvog i drugog dana bolesti, zatim istu dozu - dva dana na svaka dva sata, na kraju tri puta dnevno po pola kašičice dok simptomi ne nestanu.

Kurkuma protiv dijabetesa

Jedno od dokazanih svojstava najvažnijeg sastojka kurkume – kurkumin, je da kontroliše nivo šećera u krvi. Brojne studije su eksperimentalno sa dobrovoljcima pokazale da kurkumin uravnotežuje inzulinsku rezistenciju, a kod pacijenata sa dijabetesom tipa 2 značajno poboljšava stanje malih krvnih sudova i usporava napredovanje patnje.

Za čišćenje od parazita

Pasta od kurkume pomaže kod problema s kožom uzrokovanih parazitima. Priprema se od pola kašičice kurkume i prstohvata soli, koji se razblaže kipućom vodom i snažno mešaju dok se ne dobije pasta. Nanosi se na problematično područje i prekriva gazom - dok se gaza ne osuši i sama ne otpadne.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom