Predstavljemo najlakši način da se zaštitimo od virusa bez uzimanja lijekova

Predstavljemo najlakši način da se zaštitimo od virusa bez uzimanja lijekova

Jedan od najlakših načina da se zaštitite od virusa bez upotrebe lijekova je da se dovoljno naspavate – na primjer, sedam sati. Najlakši način zaštite od virusa, koji vam omogućava da bez upotrebe lijekova, identificirao je šef Centra za medicinu spavanja na Moskovskom državnom univerzitetu u Lomonosovu, dr Aleksandar Kalinkin.

Naučnik je rekao da dobar san pruža osobi efikasnu prevenciju od infekcija.

“Što čovjek bolje spava, to je jača zaštićena od raznih infekcija, kako bakterijskih tako i virusnih”, rekao je stručnjak.

Kalinkin je objasnio da je sprovedena studija koja je otkrila da kada je osoba u stanju dubokog sna, njeno tijelo proizvodi protein odgovoran za borbu protiv infekcija. Stoga adekvatan i zdrav san doprinosi optimalnoj koncentraciji supstance, što poboljšava zaštitu od virusa.

"Osoba koja spava pet sati ima veću vjerovatnoću da će se razboljeti nego neko ko provede sedam sati na noćnom odmoru, na primjer", rekao je stručnjak.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom