Preporuke za rad srca iscjeliteljice Marije Treben

Preporuke za rad srca iscjeliteljice Marije Treben

Odvar sa bijelom imelom

Prelivenu kašičicu bele imele (za jednu dozu) potopiti 12 sati u čašu hladne vode. Ekstrakt se zagrijava i filtrira. Pijte do tri šoljice čaja dnevno. Za veću udobnost, dnevna doza se sipa u prethodno zagrijanu termosicu.

Odličan je lijek za sva oštećenja srca i krvotoka.

Preporučuje se da se svake godine provodi 6-sedmični kurs tretmana bijelom imelom. 3 nedelje pijte 3 šoljice dnevno, 2 nedelje - 2 šolje, a poslednje nedelje - 1 šolju čaja dnevno. 

Miješani čaj

Sastav:

20 g ljekovite zviždaljke

10 g ruzmarina

30 g melema

10 g lavande

20 g hmelja

10 g gospine trave

Način pripreme:

Pripremite biljnu mješavinu od 20 g ljekovite tansy, 10 g ruzmarina, 30 g matičnjaka, 10 g lavande, 20 g hmelja i 10 g kantariona. 1-2 kašičice ove mešavine (po dozi) zakuhaju se sa čašom vrele vode. Ostavite da odstoji 10-15 minuta i procijedite. Čaj se pije topao, polako, u gutljajima.

Recept sa običnim glogom

Čaj: 1 kašičica gloga (koriste se listovi i cvetovi) zakuha se u čaši vrele vode, ostavi da odstoji pola minuta i procedi. Pijte u gutljajima, 2 šolje čaja dnevno.

Ekstrakt: Jednake količine svježe ubranih listova i plodova gloga stavljaju se u staklenu flašu i preliju sa 38-40% pšenične rakije. Ostavite bocu da odstoji na toploti najmanje 2 nedelje. Od ovako dobijenog ekstrakta uzima se 4 do 10 kapi dnevno.

Kupka sa valerijanom

Kupanje: 2-3 puta sedmično kupati se sa ljekovitom valerijanom (diljankom). Gotovi ekstrakt se prodaje u ljekarnama i biljnim drogerijama. Voda treba da bude temperature 37 stepeni i to u tolikoj količini da mesta za merenje otkucaja srca tokom kupanja ostanu iznad vode. Kupanje traje 10 minuta, a zatim se tuširajte hladnom vodom.

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom