Provjereni recepti za bradavice

Provjereni recepti za bradavice

Riješite se bradavica na rukama uz pomoć čubra. Prokuhajte odvar od čubra, pijte oko nedelju dana i bradavice nestanu.

※※※

Upotrijebite mahunu , uzmite 1 papriku, podijelite na 2 i odvojite kožicu od jedne polovine ispod koje ima soka. Ovaj komad trlja bradavicu.

※※※

Boja paradajza se koristi za trljanje bradavica nekoliko puta dnevno.
Iscijedite listove mlade smokve i nanesite sok na bradavice. Sačekajte da se osuši. Postupak se ponavlja nekoliko puta dnevno.

※※※

Za kompletiranje recepture potrebno je: 50 g voska i putera, 5 g tamjana, rendana zelena masa bazge (kora i kora). U čistoj posudi otopite ulje i vosak. Dodajte naribanu zelenu koru bazge i dodajte tamjan. Dok je smjesa još topla, kroz nju se provlače trake pamučne tkanine širine između 8 i 10 cm. Dobiva se neka vrsta cerade. Bradavice se dobro operu i istrljaju vunenom krpom. Cerada se omota oko mjesta i umota u vunenu tkaninu kako bi bila topla. Recept se nanosi uveče, a zavoj ostaje preko noći. Ovo se ponavlja ne duže od tri noći kako bi se bradavice potpuno eliminisale.

※※※

U malom komadu papira se izrezuje rupa i stavlja se na bradavicu. Pripremite izduženi komad ljepila, poput malog i tankog štapića. Držite jedan kraj upaljene svijeće dok se ljepilo ne upali. Kako je vruće, kap kaplje na bradavicu. Na vrh se zalijepi ljepljivi zavoj i ostaje preko noći. Postupak se ponavlja nekoliko puta. Tretira se samo prva bradavica. Drugi će spontano nestati i nikada se više neće pojaviti.

※※※

Uzmite sljedeće začinsko bilje: 30 g listova koprive, stabljike biča, stabljike preslice, listova trputca, korijena plave žuči, korijena maslačka, bobica kleke, 25 g listova breze, korijena sarsaparile i 20 g stabljika bijelog maslačka.
Nakon što dobro promešate mešavinu svih biljaka, uzmite 2 supene kašike i kuvajte u pola litre vode oko 5 minuta. Odvar piti 4 puta dnevno prije jela. 
SPOLJNO možete mazati bradavice sokom od zmijskog mlijeka.

※※※ 

Namažite jabukovo sirće dva puta dnevno i bradavice potpuno nestanitu za nekoliko nedelja.

※※※

U proljeće, kada maslačak procvjeta, iščupajte jedan cvijet drškom. Ona ispušta mlijeko i maže bradavice dok potpuno ne nestanu. 
 
※※※ 

Bradavica se može malo razbiti dobro dezinficiranom iglom i na nju se kapati mlijeko iz biljnog mlijeka.

※※※

Napravite čvrsti pamučni štapić veličine zrna kukuruza. Navodnjavati ricinusovim uljem. Stisnut je. Stavlja se na bradavicu da je prekrije. Pričvršćen citoplastom. Primjenjuje se svaki dan. Za 3-4 dana bradavica se suši i nestaje.

※※※

Uzmite sidreni sloj i na njega stavite mali komad paradajza koji je posut salicilnom kiselinom. Sve se ovo lijepi za bradavicu. Ako ih ima više, takva naljepnica se stavlja na svaku od njih. Ova obloga se pravi svako veče i skida ujutru. Radi se nedelju dana, tokom kojeg bradavica jednostavno nestane.

※※※

Pripremite mješavinu biljaka: 70 g matičnjaka, biča, koprive, preslice, trputca, maslačka i 30 g zmijskog mlijeka. Smesu dobro promešati. Od toga uzeti 2 kašike začinskog bilja i staviti ih u 500 g ključale vode. Kuvajte 3 minuta, potopite 30 minuta i procijedite. Odvar se uzima 3 puta dnevno po 80-150 g, zavisno od starosti bolesnika.

※※※ Svježe isječenim

komadom jabuke (najbolje kisele) trljajte 5-6 puta dnevno nekoliko minuta zahvaćena područja bradavica. Tretman bi trebao trajati 3-4 sedmice.

※※※

Pomiješajte sok od bijelog kupusa sa malo limete (kalcij karbonata, krede) i koristite za mazanje.
Pomiješajte kredu sa kašikom limunovog soka, bakar sulfata (plavi kamen) i malo borne kiseline. Uveče se bradavice namažu dobijenom pastom. Recept je jedinstven jer trajno uklanja bradavice.

※※※

Pomiješajte jednake dijelove soka od bijelog luka, voska i svježeg cvijeća bijele kreme. Smjesa se zagrijava u glinenoj posudi na vodenom kupatilu dok se sastojci potpuno ne istopi, filtrira i ohladi. Nanesite na kožu svako veče tokom 1-2 meseca. Može se koristiti i protiv kurjih očiju, pjega i profilaktički - protiv bora.

※※※

Pomiješajte 2 dijela koprive, matičnjaka i biča i 1 dio maslačka, trputca, preslice i zmijskog mlijeka. Od tako napravljene smese uzeti 2 supene kašike i staviti u 500 ml ključale vode. Kuvajte 3 minuta, ostavite da odstoji još 1/2 sata i zatim procijedite. Odvar piti 3 puta dnevno, po 1 čašu vina, 15 minuta pre jela.

※※※

Pomiješajte 50 g zečjeg grožđa i bijele gume. 4 kašike mešavine kuva se u 1 litru vode dok ne ostane pola. Procijediti i piti 3 puta dnevno po 50 ml prije jela. Spolja se bradavice namažu sokom od bijele jele.

※※※

Pomiješajte dva dijela koprive, matičnjaka i biča, te jedan dio maslačka, trputca, preslice i zmijskog mlijeka. Od tako napravljene smese uzeti 2 supene kašike i staviti u 500 ml ključale vode. Kuvajte 3 minuta, ostavite da odstoji još pola sata, a zatim procedite. Odvar piti 3 puta dnevno, po jednu čašu vina, 15 minuta pre jela.

※※※

Sok od 5 lukovica snijega pomiješa se sa 1 kašikom sirćeta. Dobijenom smjesom se namaže mjesto.

※※※

Biljka ralica se melje u prah i njome se posipa prva bradavica, pa će sve nestati.

Preporučujemo:

Primjedbe

Popularni postovi

Bilo koja medicinska informacija objavljena na ovoj web stranici nije zamjena za informisani medicinski savet i ne biste trebali preduzimati nikakve radnje pre nego što se konsultujete sa zdravstvenim radnikom